У Києві відповіли на звинувачення Шойгу щодо можливого застосування «брудної бомби»

Міністр оборони Росії довів свою "стурбованість" до "колег" із Великобританії, Туреччини та Франції.

REUTERS

Українські державні особи відповіли Сергію Шойгу, який заявив, що Київ готується застосувати "брудну бомбу". Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав заяву міністра оборони Росії брехнею та абсурдом.

- Брехня Росії про нібито плани України застосувати «брудну бомбу» настільки ж абсурдна, наскільки небезпечна. По-перше, Україна є відданою стороною ДНЯЗ: ми не маємо жодних «брудних бомб» і не плануємо їх мати. По-друге, росіяни часто звинувачують інших у тому, що планують самі, - написав глава МЗС у твіттері.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк поставив “попередження” Шойгу в один ряд із звинуваченнями у підготовці підриву Україною Каховської ГЕС.

– Що ми чули від Росії раніше? Звинувачення у нацизмі, розробці ЯЗ та підготовці бойових голубів. Усе це абсолютна брехня. Що ми чуємо зараз? «Брудна бомба», «підрив дамби». Теж брехня. Немає ніякої «брудної бомби». Є лише брудні спроби виправдати очевидний ru-геноцид новим фейком, – заявив Подоляк у своєму акаунті.

У неділю Міноборони Росії повідомило, що 23 жовтня відбулися телефонні переговори Сергія Шойгу з міністром оборони Великобританії Беном Уоллесом, міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром та міністром оборони Франції Себастьяном Лекорнем. Шойгу довів до них “стурбованість можливими провокаціями з боку України із застосуванням «брудної бомби».

Також в останній день тижня міністр оборони Росії поспілкувався із міністром оборони США Ллойдом Остіном. Глави оборонних відомств обговорили ситуацію в Україні. Про те, що Сергій Шойгу згадував "брудну бомбу" у розмові з главою Пентагону, у повідомленні Міноборони РФ не йдеться.