Через обстріл енергетичних об'єктів в Україні знеструмлено 7 областей

Понад мільйон українців залишилися без світла.

pixabay.com

Російські військові продовжують атакувати українські об'єкти інфраструктури, внаслідок чого міста та села семи регіонів залишились без електрики. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у своєму Телеграм-каналі.

– Станом на даний момент внаслідок ракетних ударів у Хмельницькій області відключено 672 000 абонентів, у Миколаївській – 188 400, у Волинській області – 102 000, у Черкаській – 242 000, у Рівненській – 174 790, у Кіровоградській – 6 Одеській – 10 500, – написав Тимошенко.

За його словами, фахівці одразу розпочали ремонтні роботи на місцях поразки, електрику буде відновлено. Водночас урядовець закликав українців не забувати про режим економії електропостачання.

У Луцьку Волинської області внаслідок атаки росіян у місті повністю знищено енергетичний об'єкт. По ньому було випущено три ворожі ракети.

- Пошкодження об'єкта енергетики, яким було скоєно попадання, критичні. Фактично його знищено. Поки що його відновлення неможливе. За попередньою інформацією, влучення було скоєно трьома ракетами Х-101, - написав мер Луцька Ігор Поліщук.

Під удари військ РФ потрапили й критичні об'єкти у Рівному. Зараз там працюють співробітники ДСНС та комунальники – ліквідують наслідки ракетного обстрілу. Мер міста Олександр Третяк повідомив, що спеціалісти вже працюють над відновленням електроенергії.

Через атаки російської армії дронами-камікадзе пошкодження отримав один з об'єктів критичної інфраструктури в Черкаській області. Голова ОДА Ігор Табурець повідомив про 5 прильотів.