Зеленський назвав указ Путіна про воєнний стан "істерикою у товаришів чекістів"

Голова держави нагадав, що росіяни самі принесли війну на нашу землю, а наразі підписують укази.

President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відреагував на запровадження президентом Росії Володимиром Путіним військового стану на тимчасово окупованих територіях України. Голова держави заявив про істерику всередині Росії. Про це йшлося у його вечірньому зверненні.

- Окупанти самі принесли війну на нашу землю під свою постійну брехливу тріскотню про нібито переговори, а тепер підписують якісь укази, що закріплюють війну. Ну, що можу сказати, просто істерика у товаришів чекістів. Істерика, яка буде тим більшою, що ближче буде поразка Росії – сказав президент.

Йдеться про указ, підписаний президентом РФ Володимиром Путіним про введення з 20 жовтня військового стану на тимчасово окупованих територіях українських областей – Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської. Згідно з указом, там буде створено штаби територіальної оборони.

Наприкінці вересня Росія провела псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях нашої країни. Тоді Путін підписав указ про "приєднання" Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей до складу РФ. Українська сторона заявила, що спроби Москви анексувати наші території не вплинуть на військову стратегію України, а ЗСУ продовжуватиме деокупувати українські села та міста.