Подоляк назвав воєнний стан на окупованих територіях легалізацією мародерства

У Офісі президента заявили, що введення Росією воєнного стану нічого не змінює для України.

president.gov.ua

Введенння Росією воєнного стану на окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей для України нічого не змінює. Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.
 
- Введення «воєнного стану» на окупованих територіях з боку Рф варто розглядати лише як псевдолегалізацію мародерства та розграбування майна українців перед черговим «перегрупуванням». Для України це не змінює нічого: продовжуємо звільнення та деокупацію своїх територій, - написав Подоляк у Твітері.

На думку секратаря РНБО Олексія Данілова, Росія ввела воєнний стан з метою депортації українськогт населення.

- Воєнний стан Путіна в анексованих областях України – це підготовка до масової депортації українського населення в депресивні райони Росії з метою зміни національного складу окупованої території, - написав Данілов у Твітері.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про запровадження з 20 жовтня воєнного стану на територіях тимчасово окупованих українських областей та створення там штабів територіальної оборони. Крім того, у всіх регіонах РФ, окрім центру та півдня, вводиться режим "базової готовності". У прикордонних регіонах - "середній рівень реагування".