Британська розвідка: у Росії не вистачає молодших офіцерів

Британська розвідка проаналізувала проблеми часткової мобілізації та військового потенціалу Росії.

REUTERS/Alexey Malgavko

Резервістами, які отримали повістки в рамках так званої часткової мобілізації в Росії, немає кому керувати. Про це повідомило у Twitter Міноборони Великобританії з посиланням на дані розвідки. 

- На тактичному рівні спостерігається нестача російських молодших офіцерів для керівництва над новомобілізованими резервістами. Очевидці свідчать, що 15 жовтня 2022 року товариш по службі розстріляв 11 російських солдатів під Бєлгородом після того, як офіцер образливо висловився на адресу новобранців із числа національних меншин, – сказано в повідомленні.

До того ж британська розвідка зазначає, що нещодавня заміна генералів не допомогла армії РФ покращити свої бойові характеристики.

- Чотири з п'ятьох генералів, які безпосередньо керували російськими військами в лютому, зараз звільнені, а їхня заміна наразі мало допомогла покращити бойові характеристики армії окупантів, - додається в повідомлені.

З 8 жовтня новим командувачем військ РФ в Україні президент РФ Володимир Путні назначив генерала Сергія Суровікіна. До цього він обіймав посаду головнокомандувача повітряно-космічних сил РФ з 31 жовтня 2017 року. Суровікін має бойовий досвід, оскільки брав участь у збройному конфлікті в Таджикистані, Другій чеченській війні та воював у Сирії.​