Генштаб: Авіація Сил оборони завдала 22 удари по зосередженням техніки ворога

Підтверджено поразку 18 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також 3 позицій зенітних ракетних комплексів противника.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові в районах шести населених пунктів Харківської та Донецької областей і вразили позиції росіян. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Берестове Харківської області; Бахмутське, Іванград, Клищіївка, Первомайське та Мар'їнка Донецької області, зазначили у штабі.

- Минулої доби противник завдав 10 ракетних і 58 авіаційних ударів, здійснив до 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворожі удари зазнали райони понад 35 населених пунктів. Зокрема, Києва та області, Одеської, Миколаївської областей; Білогорівка, Терни, Красногорівка та Мар'їнка Донецької області; Нова Кам'янка та Білогірка Херсонської області. Для цього противник використовував крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, задіяно 43 безпілотні літальні апарати іранського виробництва "Shahed -136", 38 з яких збиті українськими воїнами, - розповіли у штабі.

На волинському та поліському напрямках ситуація без істотних змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів, а також застосування ударних БпЛА "Shahed -136" з території Республіки Білорусь. На інших напрямках противник здійснював обстріл:

Вогневу поразку зазнали райони понад 20 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Для ведення повітряної розвідки супротивник здійснив понад 30 вильотів БПЛА. Генштаб повідомляє, що у населеному пункті Благодатне Херсонської області із приватних домогосподарств мирних громадян вилучають будівельні матеріали та металеві конструкції садиб для обладнання інженерних укріплень.

- Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 22 ударів. Підтверджено поразку 18 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також 3 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили 3 крилаті ракети, - зазначили у штабі.

Ракетні війська та артилерія вразили пункт управління, район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два об'єкти ППО та артилерії, один склад боєприпасів та інші військові цілі противника.