Зеленський присвоїв звання Героїв України командувачу Повітряних сил та сотному УПА

Урочиста церемонія відбулася біля Маріїнського палацу у Києві.

У День захисників та захисниць України президент Володимир Зеленський відзначив нагородами низку наших захисників, а також надав звання Героя України командувачу Повітряних сил Миколі Олещуку, який організував ефективну протиповітряну оборону українських міст. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

– Завдяки рішенням генерал-лейтенанта вдалося вивести з-під удару літаки бригад тактичної та транспортної авіації, провести успішне застосування авіації, зенітних ракетних військ та не допущено панування ворожих літаків у повітрі, – зазначили у ВП.

Вищу держнагороду з рук президента також отримали полковники Олег Гончарук, Євген Кураш, Валерій Падитель та Ігор Скібюк, підполковники Дмитро Завадський, Ростислав Козій та Сергій Побережець, майор Євген Соловйов, майстер-сержант Борис Харчук. Серед нагороджених також сотенний УПА, політв'язень радянських концтаборів, громадський діяч Мирослав Сімчич. А майору Національного антикорупційного бюро України Івану Гвоздєву президент вручив звання Героя України посмертно.