УПЦ та Фонд Вадима Новинського роздали понад 40 тисяч продуктових наборів жителям України, які постраждали від війни

Серед отримувачів гуманітарної допомоги — малозабезпечені сім'ї з дітьми, які постраждали від тимчасової окупації, самотні люди похилого віку, інваліди І-ІІ груп, громадяни, які здійснюють догляд за недієздатними особами.

fundnovynskyi.org

З 24 лютого Фондом Вадима Новинського відправлено вже понад 40 тисяч продуктових наборів мешканцям населених пунктів України, які постраждали від бойових дій і які перебувають у прифронтовій зоні, а також біженцям та внутрішнім переселенцям. Гуманітарний проєкт реалізується разом із Українською Православною Церквою, йдеться у повідомленні Фонду.

Серед одержувачів гуманітарної допомоги — мешканці Донецької, Луганської, Запорізької, Харківської, Миколаївської, Одеської, Чернігівської, Сумської, Херсонської, Дніпропетровської областей та міст Київської області, які постраждали від тимчасової окупації. А саме: малозабезпечені сім'ї з дітьми, самотні люди похилого віку, інваліди І-ІІ груп, громадяни, які здійснюють догляд за недієздатними особами.

"Сьогодні дуже багато хто відчуває гостру потребу в продуктах харчування, у засобах гігієни. Тому ми постійно розширюємо обсяги допомоги тим, хто щодня виживає під обстрілами, і тим, хто був змушений залишити свій дім, роботу, звичне життя та стати біженцем. Ми поступово набираємо темп, і вже наразі за дорученням Вадима Новинського наш штаб гуманітарної допомоги щодня формує 5 тонн продуктових наборів та 500 наборів засобів гігієни. За допомогою наших транспортних партнерів - "Нової Пошти" та "Укрпошти" - і за рахунок транспорту нашого Фонду гуманітарні набори оперативно потрапляють до адресатів. Багато наборів розподіляються через парафії УПЦ по всій Україні", - каже директор фонду Дмитро Сергєєв.

Як раніше повідомляли ЗМІ, Фонд Вадима Новинського разом із УПЦ також реалізує один із найбільших в Україні проєктів із забезпечення громад, які постраждали від бойових дій, спеціалізованим медичним транспортом. Вже передано 101 автомобіль швидкої допомоги до різних регіонів країни. З 24 лютого Вадим Новинський направив на фінансування гуманітарних проєктів та ініціатив майже 900 млн грн.