ГУР - про звинувачення ФСБ у підриві Кримського мосту: Дивно, що візитки не знайшли

Представник відомства Андрій Юсов назвав російську спецслужбу фейковою структурою, яка обслуговує путінський режим.

кадр відео ЦОС ФСБ РФ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України не збирається всерйоз коментувати обвинувачення ФСБ у підриві Кримського мосту. Про це "Суспільному" заявив представник пресслужби Андрій Юсов.

- Нісенітниця вся ця діяльність ФСБ і Слідчого комітету. Це фейкові структури, які обслуговують путінський режим, тому коментувати їхні чергові заяви ми точно не будемо. Дивно, що ще жодної візитки не знайшли в районі Кримського мосту, - сказав він.

12 жовтня у ФСБ заявили, що вибух на Кримському мості організувало Головне управління розвідки Міноборони України, а саме керівник відомства Кирило Буданов, співробітники та агентура. Російська спецслужба повідомила про затримання пʼяти громадян Росії, а також трьох громадян України та Вірменії.

Пожежа на мосту, який з’єднує Крим із Росією, сталася вранці 8 жовтня. За версією ФСБ та Слідчого комітету, причиною став вибух вантажівки, яка їхала з Краснодарського краю до Сімферополя. Бомбу нібито сховали у рулони з будівельною поліетиленовою плівкою та спочатку відправили з порту Одеси до Болгарії, далі - до порту Поті (Грузія), а потім - до Вірменії.