Україна повернула тіла загиблих в Оленівці полонених

Переговори з Росією були надтяжкими, заявили в Мінреінтеграції.

REUTERS/Alexander Ermochenko

Україна повернула тіла 62 захисників, зокрема загиблих в Оленівці полонених. Про це у вівторок повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

- Переговори були надтяжкими, але завдяки копіткій роботі всієї команди Уповноваженого зі зниклих безвісти Олега Котенка вдалося повернути тіла наших воїнів, зокрема бійців із багатостраждальної Оленівки, - йдеться у повідомленні.

28 липня через удар по ізолятору в Оленівці Донецької області загинули 53 українських військовополонених, ще 75 отримали поранення, зокрема бійці «Азову». 30 липня Уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що Україна почала процедуру повернення тіл. 1 серпня він заявив, що Росія готова повернути тіла після “розслідування”. 

За версією ГУР МО України, удар в Оленівці здійснили найманці ПВК «Вагнер», щоб приховати факти тотального розкрадання коштів, виділених на утримання українських військовополонених. Офіс генпрокурора України відкрив справу за фактом порушення законів та звичаїв війни.