Звільненим з полону командирам "Азовсталі" присвоїли звання Героїв України

Зеленський привітав наших воїнів по відеозв'язку, а бійці передали йому український прапор зі своїми підписами.

President.gov.ua

Під час візиту до Туреччини голова Офісу президента Андрій Єрмак вручив ордени «Золота Зірка» п'ятьом захисникам Маріуполя. Командирам "Азовсталі" присвоєно звання Героїв України. Про це повідомляється на сайті голови держави.

– Президент відзначив найвищою державною нагородою командира полку Національної гвардії «Азов» Дениса Прокопенка (позивний Редіс), його заступника Святослава Паламаря, в.о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського (позивний Волина), старшого офіцера «Азова» Олега Хоменка та командира 12-ї бригади НГУ Дениса Шлегу, - йдеться у повідомленні.

Як зазначив голова ОП, захисники «Азовсталі» врятували багато життів на тих територіях, куди не дійшов ворог. Завдяки нашим захисникам, ЗСУ вдалося виграти час.

- Ви виграли час, і цей час не було втрачено. І тепер ми повертаємо наші території та людей. Україна буде вільною та соборною, - наголосив Єрмак під час вручення бійцям нагород.

Під час церемонії президент Володимир Зеленський привітав наших воїнів у режимі відеозв'язку. Він подякував командирам за виконання важливого бойового завдання з оборони Маріуполя.

- Ми всі пишаємося вами. І я дуже щасливий, що з вами – рідні, та дуже щасливий, що ви у нас такі є. Ви не просто герої, ви живі герої і це дуже важливо. Я дякую кожному з вас. І ми зробимо все, щоб забрати ваших побратимів, які зараз перебувають у полоні. Пишаюся, що ми живемо в одній країні, за неї разом боремося та точно переможемо. Слава Україні!, - сказав Зеленський, звертаючись до воїнів.

На зустрічі також була перша леді Олена Зеленська. Дружина президента передала захисникам та їхнім сім'ям благословення від Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія, з яким вона зустрічалася напередодні у Стамбулі.

Нагороджені захисники, у свою чергу, звернулися до української делегації з проханням передати Володимиру Зеленському прапор України з підписами та побажаннями п'ятьох командирів та девізом «Без бою немає слави».