В 11 містах України діти військових зможуть безкоштовно навчатись у приватних школах

На їхнє навчання виділено 15 мільйонів гривень.

Дмитро МУРАВСЬКИЙ

Мережа приватних шкіл IT Step School виділила 15 мільйонів гривень на безкоштовне навчання дітей українських захисників. Освіту за цією програмою зможуть здобути 120 дітей у 11 містах нашої країни.

- Під час війни ми не можемо залишатись осторонь і робимо все, що в наших силах як приватної школи, для того щоб маленькі українці могли відвідувати якісні та безпечні очні заняття і одержувати якісну освіту, доки їхні батьки здобувають для нас мир. Ми є найбільшою мережею приватних шкіл в Україні, тож будемо раді бачити серед своїх учнів дітей наших воїнів, – каже доктор педагогічних наук, фундатор IT Step School Дмитро Корчевський.

Як зазначається у повідомленні, від початку російського вторгнення в Україні постраждали від ворожих обстрілів понад 2405 навчальних закладів, з них 270 – повністю зруйновано. У зв'язку з цим навчальні класи у школах переповнені, а також збільшилося навантаження на вчителів.

- Одним із варіантів для вирішення проблеми є ефективний перерозподіл учнів між навчальними закладами, зокрема приватними. Допомогти у цій складній ситуації зголосилися у всеукраїнській мережі приватних загальноосвітніх шкіл України IT Step School, яка виділила 15 мільйонів гривень на навчання дітей військовослужбовців. Мета проєкту - допомогти здобути якісну освіту дітям, батьки яких наразі захищають нашу державу на війні, - наголосили у мережі.

Так, вступити на навчання діти військових зможуть у містах, де представлені філії ліцензованої загальноосвітньої школи ІТ Step School: Київ, Луцьк, Рівне, Львів, Івано-Франківськ, Полтава, Житомир, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Одеса, Кременчук. На сьогоднішній день навчальна програма школи доступна в основному для учнів з 5-го по 11-й класи, а в 4-х закладах мережі діє програма і для початкових класів.

- Учні, які візьмуть участь у безкоштовній програмі допомоги, отримають повний доступ до всіх занять та всіх навчальних матеріалів. Навчання проходитиме з поглибленим вивченням IT-спеціальностей, а також мов, окрім англійської – китайської, іспанської, німецької, польської та французької на вибір. На уроках у школі особлива увага приділятиметься психологічному комфорту дитини. У кожній філії школи є надійне укриття, обладнане всім необхідним, – зазначено у повідомленні.

Подати заявку на безкоштовне навчання можна, оформивши заявку за посиланням. Збір анкет триватиме до 17 жовтня включно, а початок навчання заплановано на 7 листопада цього року. Проєкт передбачає навчання дітей військовослужбовців до кінця навчального року – червня 2023 року.