На Харківщині за останню добу росіяни обстріляли три райони області

Від дій окупантів постраждали двоє мирних жителів.

Photo by Chris McGrath/Getty Images

Протягом доби російські загарбники обстріляли населення Куп'янського, Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів Харківської області. Як повідомив голова області Олег Синєгубов, внаслідок російських обстрілів за добу постраждали та ушпиталені 2 цивільних. На лінії зіткнення тривають бої.

В області також триває процес розмінування. Піротехніками протягом доби знешкодили 569 вибухонебезпечних предметів. Але оскільки одразу розмінувати великі площі фізично неможливо, мінна небезпека, особливо на деокупованих територіях, залишається дуже високою.

В Ізюмському районі неподалік Балаклії на міні підірвався автомобіль екстреної медичної допомоги. 60-річний водій загинув. 23-річний фельдшер отримав поранення.  Також в Харківському районі на міні підірвався та отримав поранення 36-річний чоловік.

Генштаб ЗСУ зранку 3 жовтня повідомив, що за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах Зайцевого, Бахмутського, Бахмуту, Одрадівки, Виїмки, Спірного, Невельського  та Первомайського. Також підтверджено звільнення села Торського, що на шляху до Кремінної.