Льотчика з Бучі, який очолював "Привидів Києва", похоронять у Бучі

Прощання з «Дідом» відбудеться в понеділок, 3 жовтня о 14 годині, на Алеї Героїв у Бучі – на цвинтарі по вулиці Депутатській, 1.

facebook.com/buchagolova

Тіло загиблого льотчика з Бучі Михайла Матюшенка, який очолював "Привидів Києва" і загинув у бою над Чорним морем, нарешті знайшли та найближчим часом привезуть у Бучу. Про це повідомив мер Бучі Анатолій Федорук.

Полковник ЗСУ Михайло Матюшенко з позивним "Дід" загинув 6 червня під час виконання бойового завдання під час повітряного бою. Льотчик керував багатьма типами військових та цивільних літаків. Служив у різних військових частинах, до війни працював керівником однієї з українських авіакомпаній. Маючи активну громадянську позицію, очолював громадське формування охорони правопорядку.

- Лише тепер ми маємо право розказати правду: "Привид Києва" очолював льотчик з Бучі. Із приходом полковника Матюшенка до керівництва 40 бригада тактичної авіації не зазнавала втрат у повітрі. А значить, всі пілоти із "Київських привидів" поверталися живими", – написав Федорук.

Прощання з «Дідом» відбудеться в понеділок, 3 жовтня о 14 годині, на Алеї Героїв у Бучі – на цвинтарі по вулиці Депутатській, 1.

Легенда про військового льотчика-аса на МіГ-29 народилася другого дня війни. Українські телеграм-канали навперейми поширювали новину про якогось пілота – «Привида Києва», який майстерно збивав літаки окупантів. Згодом стало відомо, що "Привид Києва" уособлює багатьох наших льотчиків.