Буданов спрогнозував, що війна в Україні завершиться навесні 2023 року

Голова української розвідки вважає, що вже взимку бойові дії "стихнуть".

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що війна Росії проти України може завершитися до кінця весни 202 року. Про це він заявив в інтерв'ю Наталії Мосейчук на телеканалі "1+1".

– Це процес, на жаль, довгий. Мушу це сказати відверто...але довго це не буде. Взагалі ця війна не довго триватиме. Скоро закінчиться. Взимку - війна більшою мірою стихне. І, ось – після зими почнеться завершення цього конфлікту з виходом на першому етапі на адмінкордоні станом на 1991 рік, – заявив Буданов.

На питання телеведучої про прогнози західних експертів про завершення війни влітку, голова ГУ розвідки наголосив, що спирається лише на відомі йому факти.

- Я спираюсь на всі факти, які мені відомі. Я вважаю, що це буде не влітку, а до кінця весни. Можливо, трохи раніше. Тут днями можна помилятися, але алгоритм такий, – зазначив Буданов.

На початку вересня екс-маршал ВПС Британії Едвард Стрінгер заявив, що існує ймовірність завершення війни Росії проти України до різдвяних свят. Військовий у відставці стверджує, що армія Росії вже не зможе перейти у контрнаступ. За його прогнозом, є 30-40% шансів на закінчення війни у січні 2023 року, внаслідок чого війська РФ отримають поразку.