ФБУ: Мінспорту разом із Кирилом Шевченком намагаються зірвати участь юніорської збірної України в ЧЄ з боксу

Міністр спорту Вадим Гутцайт та його заступник Людмила Панченко переробляють накази, щоб відібрати у збірної можливість змагатися на чемпіонаті Європи.

ФБ Федерації боксу України

Самопроголошений «глава» Федерації боксу України Кирило Шевченко разом із керівниками Міністерства молоді та спорту намагаються зірвати участь юніорської збірної України на чемпіонаті Європи з боксу, що проходить у Монтезильвано, Італія. Про це йдеться в офіційній заяві ФБУ.

Як написано у заяві, міністр спорту Вадим Гутцайт та його заступник Людмила Панченко переробляють накази, щоб відібрати у збірної можливість змагатися на чемпіонаті Європи. Зокрема, у наказі про участь збірної у ЧЄ кінцеву дату змінено з 7 жовтня на 30 вересня.

Підставою стала нібито заборона збірної України виступати під державним прапором. При цьому Європейська конфедерація боксу вже надіслала офіційного листа, в якому запевнила, що наші боксери змагатимуться як спортсмени України, можуть використовувати форму України та символи боксу України, акредитація всіх боксерів та тренерів буде UKR, а прапор та гімн України будуть використані, якщо боксер виграє медаль.

«28 вересня президент Федерації боксу України Володимир Продивус прибув до Італії, щоб особисто перебувати в епіцентрі подій та зробити все можливе, щоб вирішити ситуацію на користь українського боксу. Натомість команда ФБУ працювала на міжнародній арені, і о 20:00 ми отримали лист від Європейської конфедерації боксу», — йдеться у заяві.

Незважаючи на це, Мінмолодьспорту разом із Шевченком погрозами змушують спортсменів та тренерів достроково припинити участь у ЧЄ та повернутися до України. Зокрема, старші тренери отримали листа: відмова каратиметься за законодавством у період воєнного часу.

«Ні маніпуляціям у пресі. Ні дзвінкам батькам боксерів. Ні погроз особистим тренерам», — заявили у ФБУ.

Федерація рішуче засудила такі спроби «зіграти на почуттях спортсменів заради власних інтересів». «Найгірше — що страждаєте у цій ситуації ви, боксери та особисті тренери, завдяки яким про український бокс знають у світі. Однак є факти, і вони беззастережно доводять, що люди так званої групи «Перезавантаження» (команди К.Шевченка. — Ред.) вам брешуть і брешуть усім українцям. Брешуть нахабно і цинічно, прикриваючись патріотизмом та військовою формою, яку одягають виключно для фото та відео, а до цього засмагали у Саудівській Аравії», — йдеться у заяві.