Марк Бжезінський: Польща заслуговує на Нобелівську премію миру

Поляки почали допомагати Україні одразу після початку повномасштабного вторгнення РФ.

polandweekly.com

Польща  заслуговує на Нобелівську премію миру за допомогу, надану Україні та українським біженцям після повномасштабного вторгнення РФ . Про це посол США в Польщі Марк Бжезінський заявив в інтерв’ю PAP.

Він наголосив, що поляки, допомагаючи Україні, показали свою здатність до швидкої мобілізації.

- Ніхто не зможе ігнорувати те, що зробили поляки, наскільки вони мобілізувались, Скільки допомогли, давши кожному з біженців дах над головою і їжу - сказав Бжезінський, - Я можу сказати від імені всіх американців, що ми глибоко зворушені безкорисливістю та щедрістю поляків.

Він також висловив впевненість, що Україна «виграє війну, вона не розвалиться, не здасться».

- Україна переможе. Жодним чином Україна не розвалиться, не здасться. Вони вже показали світові, що вміють воювати. І є мільйони українців, що хочуть це робити. Ми вже бачили, як Росія програвала інші конфлікти. Так буде і в цьому випадку, - вважає Бжезинський.

Він запевнив, що Вашингтон буде продовжувати надавати Україні допомогу й тим країнам, які їй допомагають . Бжезінський також висловив впевненість, що РФ почала програвати війну одразу після того, як почала її.

- Жодної стратегічної мети Путіна не досягнуто. Це не служить ані Росії, ані росіянам, Росія не покращує своє стратегічне становище, тому вона програє з першого дня, - сказав він.

Повномасштабне вторгнення РФ до України почалося 24 лютого. 21 вересня Путін оголосив часткову мобілізацію в РФ. За даними Генштабу ЗСУ, новопризваних росіян вже перекинули на окуповані території України