Подоляк вслід за німецькими ЗМІ назвав витік газу на "Північному потоці" диверсією Росії

Масштабний «витік газу» - це спланований Росією теракт та акт агресії в напрямку ЄС

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що витік газу на «Північному потоці» — це спланований росією теракт проти ЄС. Раніше про це написало німецьке видання Tagesspiegel з посиланням на джерело у компетентних органах, що має доступ до інформації про розслідування.  
 
- Масштабний «витік газу» з ПП-1 – це не що інше, як спланований Росією теракт та акт агресії в напрямку ЄС. хоче дестабілізувати економічну ситуацію в Європі та викликати паніку перед зимою. Найкраща відповідь тирану та інвестиція в безпеку – танки для . Особливо німецькі, - написав Подоляк.

Прессекретар президента рф Дмитро Пєсков назвав сутацію з "Північним потоком-2" «дуже тривожними новинами» і заявив, що не можна виключати жодної з версій причин ситуації навколо газопроводу.

У ніч проти 26 вересня диспетчер берегового майданчика "Північного потоку-2" зафіксував різке падіння тиску у трубопроводі. Витік газу зафіксовано з обох ниток першого "Північного потоку" - у винятковій економічній зоні Данії на північний схід від острова Борнхольм. Компанія-оператор "Північного потоку" Nord Stream AG назвала падіння тиску та витік газу "безпрецедентними" та заявила, що не може оцінити терміни відновлення інфраструктури.