Україна представила проект створення міжнародного трибуналу для РФ

Документ було передано послам 30 країн.

President.gov.ua

Українська сторона розробила проект спеціального міжнародного трибуналу для залучення відповідальності Росії за злочини проти українців. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

- В Офісі сьогодні відбувся важливий політико-дипломатичний захід. Послам тридцяти держав – наших партнерів було представлено проект зі створення спеціального міжнародного трибуналу для покарання Росії за злочин агресії проти нашої держави, – заявив Зеленський.

Президент упевнений, що трибунал для покарання росіян буде створено. За його словами, наявних сьогодні міжнародно-правових інструментів недостатньо, щоб притягнути РФ до відповідальності.

– Складність залучення Росії за цей злочин полягає в тому, що наявних міжнародно-правових інструментів недостатньо. Потрібен спеціальний міжнародний суд. І ми дуже детально та дуже ретельно опрацьовуємо цей проект. Не сумніваюся, суд буде. Буде відповідальність для всіх, хто розв'язав цю злочинну війну проти України та свободи в Європі, - наголосив він.

Повномасштабний наступ на Україну Росія здійснила 24 лютого і продовжує досі. Війська країни-агресора бомбардують мирні міста та села, вбивають цивільних, чинять насильство і катують українців. Українські захисники героїчно тримають оборону та щодня звільняють від росіян українські території.