Посли G7 заявили про втручання влади в управління ОГТСУ і Укренерго

Посли G7 стурбовані втручанням в управління Оператора ГТС України та Укренерго.

twitter.com/G7AmbReformUA

Посли G7 в Україні заявили про втручання влади в управління державних "Оператора газотранспортної системи України" і "Укренерго".

- Посли G7 стурбовані втручанням влади в управління Оператора ГТС України та Укренерго. Постійне дотримання реформ корпоративного управління ОЕСР (Організації економічного співробітництва та розвитку, - Авт.) в державних підприємствах підвищить довіру інвесторів, зупинить корупцію та прискорить відновлення після війни, - йдеться у твіттері.

16 вересня наглядова рада "Магістральні газопроводи України" припинила повноваження генерального директора ОГТСУ Сергія Макогона. Він заявив, що готується до позову проти звільнення, метою якого нібито є заблокувати реформу корпоративного управління ОГТСУ та провести своїх людей у керівництво компанії без прозорого конкурсу. Кілька джерел на ринку також повідомляли про спроби змінити керівника "Укренерго" Володимира Кудрицького. Посол США Бріджит Брінк за підсумками зустрічі з міністром енергетики Германом Галущенком також заявила, що Україні важливо прозоре управління державними підприємствами згідно зі стандартами ОЕСР, щоб вона залишалася сильною перед лицем агресії РФ, особливо "Укренерго" і ОГТСУ.