Українки віддали дітей до російських таборів і не можуть їх повернути

Росіяни напередодні контрнаступу ЗСУ стверджували, що забирають тритижневий відпочинок.

sky.com

Двоє мешканок Козачої Лопані Харківської області не можуть повернути своїх дочок, яких напередодні контрнаступу ЗСУ відправили до російських дитячих таборів. Про це повідомляє Sky News.

За словами українок, російські окупанти пропонували відправити дітей до дитячих літніх таборів "купатися в море". Жінки вважали це непоганим варіантом, щоб захистити дітей від куль та снарядів. Дітей забрали 28 серпня автобусом, щоб нібито відвезти їх за сотні кілометрів до моря. Батькам росіяни стверджували, що це мав бути тритижневий відпочинок. Проте український контрнаступ змусив окупантів із села втекти, дітей вони не повернули.

- Я просто хочу, щоб вона повернулася додому якнайшвидше. Хочу просто поцілувати її та обійняти, – плаче мати 13-річної школярки Наталія.

Загалом послугами "дитячого відпочинку в таборах" скористалися 13 сімей. Інша жінка з цього ж села також повідомила, що вона не має зв'язку зі своєю 9-річною дочкою, яку відправила на відпочинок. Вона ремствує, що довіряла росіянам і не думала, що таке може статися.

– Це дуже складно, бо я не знаю, що робити. Ми просимо всіх повернути нашу дитину. Я не знаю, як вона зараз почувається... Ніхто не знав, що повернути буде так складно. Ми довіряли їм, – каже жінка.

Село Козача Лопань Харківської області опинилося під окупацією росіян у перші дні вторгнення. У населеному пункті знаходиться пункт контролю митниці з Росією та проходить залізнична колія Харків - Москва. ЗСУ звільнили село під час контрнаступу на північному сході країни 11 вересня.