Міністр оборони Італії відвідав Ірпінь та зустрівся з Зеленським

Лоренцо Гуеріні запевнив, що його країна продовжуватиме підтримувати Україну.

president.gov.ua

Міністр оборони Італії Лоренцо Гуеріні за підсумками свого візиту до Києва запевнив, що його країна продовжуватиме підтримувати Україну. Про це він написав у своєму фейсбуці.

- Санкції та військова допомога – єдиний спосіб переконати Путіна, що іншого шляху, крім справедливого миру, немає… Італія на боці України і продовжуватиме підтримувати її героїчний опір, - зазначив він.

У четверг Лоренцо Гуеріні відвідав Ірпінь та Гостомель, зустрівся з міністром оборони України Олексієм Резніковим та президентом Володимиром Зеленським.

- Україна захищає свою свободу і свободу всіх. Сьогодні я повторив президенту Зеленському, що Італія є і буде на боці свого народу за справжній і справедливий мир. Його подяка Італії та італійцям змушує нас пишатися, - написав він.

Володимир Зеленський висловив подяку Італії за підтримку, прихисток тимчасово переміщених українців та роль у наданні Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

- Попри внутрішньополітичні питання ситуація в Україні залишається дуже важливою для Італії, – сказав президент.

Мер Ірпеня Олександр Маркушин нагадав у своєму телеграмі, що Лоренцо Гуеріні ще у січні заявив, що агресія Росії проти України матиме серйозні наслідки.

Для міністра оборони Італії це перший візит до України. З 24 лютого Італія надала Україні чотири пакети військової допомоги, але їх конкретний перелік країна не розголошує.