Словенія передасть Україні 28 танків, отримавши натомість від Німеччини вантажівки

Ця угода спрямована на допомогу нашій країні та зміцнення оборонної співпраці між Берліном та Любляною.

globalsecurity.org

Влада Словенії та Німеччини підписала угоду, спрямовану на підтримку України. Словенія передасть нашій армії 28 танків M-55 S, після чого отримає від німецької сторони 40 вантажних автомобілів. Про це повідомляє "24UR"

- Угода була прийнята на кшталт солідарності з українським народом, який стикається з російською агресією. Цей циркулярний обмін також зміцнить оборонну співпрацю між двома країнами, - йдеться у заяві канцелярії прем'єр-міністра Словенії.

Як пише видання, спочатку Німеччина пропонувала Словенії на обмін старіші бронемашини, але Любляна віддала перевагу вантажівкам. Згідно з документом, підписаним канцлером Німеччини Олафом Шольцом та головою словенського уряду Роберотом Голобом, Словенія отримає від німецької сторони 35 важких вантажних автомобілів та 5 автоцистерн для води.

Йдеться про танки М-55 S, які перебувають на балансі словенської армії. Вони представляють собою бойові гусеничні машини з динамічним захистом та потужним озброєнням, призначеним для знищення живої сили, бронетехніки та інших бойових машин супротивника. Ця модель танків є модернізованою версією танка Т-55, розробленого наприкінці Другої світової війни, який переобладнала Югославія.