Зеленський зібрав Ставку верховного головнокомандувача - обговорили захист держкордону та темпи постачання зброї

Також на порядку денному було питання щодо забезпечення ЗСУ взимку.

President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому було обговорено низку питань щодо війни Росії проти України. Зокрема однією з важливих тем стала ситуація на державному кордоні. Про це йшлося у вечірньому зверненні голови держави.

- Дуже важливо: розглянули на Ставці ситуацію на державному кордоні, захист нашого кордону. Доповідав голова Держприкордонслужби. Держава забезпечить всю необхідну потужність для захисту нашого кордону, – заявив Зеленський.

За його словами, учасники засідання також заслухали доповідь головнокомандувача та командувачів оперативними напрямками. Йшлося про забезпечення українських захисників напередодні зимового періоду.

Як зазначив президент, однією з ключових тем на засіданні став темп просування ЗСУ та надання допомоги Україні країнами-партнерами.

- Зараз це дуже важливо – темп. Темп у стабілізації у звільнених районах. Темп у русі наших військ. Темп у відновленні нормального життя на звільненій території. І темп у підтримці партнерів. Ми говоримо про це чесно – темп надання допомоги Україні має відповідати темпу нашого руху. Це також сьогодні розглядалося на Ставці, - наголосив він.

Також у своєму зверненні Зеленський подякував нашим воїнам за надзвичайно сміливі дії зі звільнення українських територій та стійкість, яку вони виявляють при обороні Донецької області.