Росіяни на Херсонщині біжать через Дніпро на вкрадених моторних човнах

За даними розвідки, у солдатів, які відмовилися брати участь у бойових діях, вилучили зброю.

t.me/DIUkraine

Російські військові на Херсонщині біжать через Дніпро на вкрадених у місцевих жителів моторних човнах. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За їхньою інформацією, ряд підрозділів окупаційної армії в Херсонській області отримав наказ про виведення особового складу на лівий берег Дніпра, використовуючи для цього маломірні плавзасоби – моторні човни, викрадені в навколишніх селах.

- Поблизу місця поромної переправи через Дніпро зафіксовано появу кількох груп беззбройних рашистів по 10-20 осіб. Ці військовослужбовці відмовилися брати участь у бойових діях. В результаті командири підрозділів зняли їх з усіх видів постачання, вилучили зброю і відпустили "на вільні хліби". Наразі вони змушені жебракувати у місцевих мешканців та шукають можливості повернутися додому, - розповіли в управлінні розвідки.

В управлінні наголошують, що підрозділи російських окупантів, які досі перебувають на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, відрізані від налагоджених постачань їжі та питної води.

- Зокрема, командування десантно-штурмового підрозділу повітряно-десантних військ ЗС РФ, що знаходиться недалеко від Каховки, не може вирішити проблему забезпечення особового складу на передових позиціях питною водою та боєприпасами, - зазначили у відомстві. - При цьому місцеве населення відмовляється постачати окупантам навіть під примусом.

За даними ГУР, зараз поповнення запасів води та боєкомплекту здійснюється виключно вночі цивільним автотранспортом, викраденим у найближчих населених пунктах.