У Куп'янську затримали "начальника міліції" Балаклії, який втікав від ЗСУ

У вересні балаклієць намагався виїхати на окуповану Луганщину, проте його затримали українські правоохоронці.

gp.gov.ua

Українські правоохоронці затримали так званого "начальника народної міліції Балаклії", котрий намагався виїхати на окуповану Луганщину після деокупації Харківської області. Про це пише прес-служба Офісу генерального прокурора.

- За інформацією слідства, 48-річний балаклієць вступив у змову з представниками окупаційних військ та обійняв посаду "начальника" так званої "народної міліції Балаклії". Зокрема, з квітня по вересень він приймав на службу інших працівників, керував їхньою діяльністю, організовував на об'єктах критичної інфраструктури спільні чергування із ворогом, - розповіли правоохоронці.

За інформацією ОДП, у вересні балаклієць намагався виїхати на окуповану Луганщину, проте його затримали українські правоохоронці в Куп'янську після деокупації міста. Службове посвідчення, яке російські окупанти видали зраднику, було дійсним лише до кінця 2022 року.

Зловмиснику повідомили про підозру у колабораціонізмі (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Запобіжний захід – утримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі.