В МЗС закликали українців не їхати до Нагірного Карабаху

Україна уважно стежить за розвитком ситуації на кордоні Азербайджану та Вірменії.

Getty Images

Міністерство закордонних справ України закликало українців утриматися наразі від відвідування Нагірного Карабаху, а тим, хто вже перебуває в регіоні, – уникати місць військової активності. Про це речник МЗС України Олег Ніколенко розповів агентству «Інтерфакс-Україна».

- МЗС України закликає українців наразі утриматися від відвідування Нагірного Карабаху, а тим, хто вже перебуває в регіоні, - уникати місць військової активності, - наголосив Ніколенко.

Він додав, що Україна уважно стежить за розвитком ситуації на кордоні Азербайджану та Вірменії.

- Закликаємо сторони до політико-дипломатичного врегулювання конфлікту з дотриманням норм міжнародного права, зокрема поваги до суверенітету і територіальної цілісності держав у межах їхніх міжнародно визнаних кордонів, - наголосив він.

Ніколенко додав, що будь-які посередницькі зусилля та зусилля щодо підтримання миру з боку Російської Федерації «є нікчемними».

- При цьому відзначаємо нікчемність будь-яких посередницьких зусиль і зусиль щодо підтримання миру з боку Російської Федерації, яка вкотре демонструє нездатність виконувати взяті зобов'язання, - сказав речник.

Конфлікт між Азербайджаном та Вірменією, що триває десятки років, загострився в ніч на 13 вересня.