Генштаб: Росіяни намагаються взяти під контроль Донеччину, ЗСУ відбили атаки

Російські окупанти продовжують тактику терору та залякування мирного населення України.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України успішно відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Майорськ, Миколаївка Друга, Бахмут, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка. При цьому загарбники не залишають спроб взяти під контроль Донеччину та інші окуповані території. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

- Російські окупанти продовжують тактику терору та залякування громадянського населення України. Не маючи можливості відповісти на поле бою, російські війська ще раз вдарили ракетами по критичній інфраструктурі мирних українських міст, – розповіли у штабі. - Під удари ракет та залпи реактивних систем залпового вогню потрапили об'єкти енергетики, водопостачання, заводи та житлові будинки у Харкові, Запоріжжі, Костянтинівці, Слов'янську та Краматорську. Постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Первомайське, Білогорівка, Зайцеве, Весела Долина, Сухий Ставок, Широке, Партизанське та Любомирування.

Загалом, протягом поточної доби ворог завдав 5 ракетних, понад 10 авіаційних ударів та провів понад 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню з військових та цивільних об'єктів на території України.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках противник обстрілював військову та цивільну інфраструктуру з танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії, а саме:

Протягом доби для підтримки дій наземних угруповань авіація сил оборони завдала сім ударів. В результаті уражено п'ять опорних пунктів та місць зосередження живої сили та техніки, знищено дві позиції засобів протиповітряної оборони противника.

- За поточну добу, внаслідок вогневого впливу, підрозділами ракетних військ та артилерії вражені пункти управління різного рівня та райони зосередження живої сили противника. У зону поразки потрапили ворожі засоби протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби, артилерійські підрозділи, склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, - зазначили у штабі.

Тим часом, на звільнених територіях йде зачистка, зберігається високий ризик мінної небезпеки. Фіксуються масові злочини противника на українській землі, факти порушення міжнародного гуманітарного права та правил ведення війни.