Тигр, якого шукали у горах Словаччини, мешкає в будинку на Закарпатті і не втікав

Власник тигра заявив, що тварина нікуди не тікає та може прогулятися лише до місцевого струмка.

Новини.ськ

Молодий тигр, якого зафіксували фотопастки на території Словаччини та якого розшукували місцеві правоохоронці та волонтери, знайшовся. Тварина, як і раніше, живе у приватному володінні на Закарпатті. Його господар запевняє, що тигреня весь час знаходилося вдома і відходило хіба що до місцевого струмка, щоб скупатися у спеку. Про це пише zaxid-net та словацьке видання Noviny.sk.

Для пошуків тигра, якого зафіксували фотокамери на українсько-словацькому кордоні, було сформовано спеціальні бригади охоронців природи. Тварину розшукували у гірській місцевості вздовж східного кордону Словаччини.

- Природоохоронці розділилися на дві групи – одна обшукувала ліси над селом Нова Седлиця, інша команда йшла хребтами над селом Брезовець. Але це величезна територія, і шукати на ній тварину – все одно, що шукати голку у копиці сіна. Навіть якщо це дитинча, у нього, звичайно, розвинулося достатньо зубів і пазурів, щоб воно також могло завдати шкоди людині, — зазначив зоолог Кошицького зоопарку Патрік Пасторек.

Після багатоденних пошуків поліцією та прикордонниками виявилося, що тигр перебуває у дворі господарів. Власник тварини Богдан заявив, що тигреня нікуди не тікало, а повідомлення прикордонних служб про його втечу називає непорозумінням. Водночас чоловік підтверджує, що на розповсюдженому прикордонниками фото – його тигреня на ім'я Талісман, але каже, що фотографію було зроблено раніше і не на кордоні, а біля його будинку.

На початку вересня п'ятимісячне тигреня стало причиною паніки серед жителів прикордонних сіл у Словаччині. Його фото з'явилося у словацьких ЗМІ із попередженням, що на українсько-словацькому кордоні фотопастки зловили у кадр звіра-втікача з місцевого господарства.