Рожева панама від Kalush Orchestra приносить мільйони гривень для України

Рожева панама лідера гурту Kalush Orchestra стала трендом: британський фотограф боровся за неї на аукціоні.

Рожеву панаму від гурту Kalush Orchestra активно продають на аукціонах по всьому світові. На благодійному вечорі у Лондоні її купив фотограф Адам Паркер, який працював у 32 країнах та знімав королеву Великобаританії Єлизавету II.  Разом з іншими лотами, серед яких була і унікальна марка «Російський військовий корабель, іди на х*й”, організатори зібрали майже 346 тис. грн для допомоги українським лікарням. 

- Мені подобається ця рожева панама. Нехай я трохи не вгадав із розміром і вона трохи замала для мене, але мені все одно. Я люблю цей рожевий капелюх, - розповів фотограф після акціону.

За словами піар-менеджера Kalush Orchestra , організатори самі попросили гурт долучитися до аукціону, адже панама стала популярним аксесуаром у Лондоні.

- Коли я приїхала до Лондону, була насправді здивована кількістю людей на вулиці, яких зустрічаю у рожевих панамах з написом Kalush. Тому коли організатори благодійного вечору попросили гурт долучитися до аукціону, то сумніву не було в тому, що рожева панама - це саме те, що має на ньому бути. Лідер гурту Олег Псюк разом з усією командою активно підтримують благодійні ініціативи, спрямовані на допомогу Україні. Якщо рожевий капелюх може пришвидчити перемогу України у війні, ми готові одягнути у нього увесь світ, - розповіла Майя Габрук. 

На аукціоні Фонду Сергія Притули 29 травня оригінальну панаму Олега Псюка продали за 11 мільйонів гривень, а кубок переможців конкурсу "Євробачення-2022" - за 900 тисяч доларів. Гроші підуть на комплекс БПЛА PD-2 для Збройних сил України.

Як кажуть учасники Kalush Orchestra: “Йо, хто в панамі, той із нами!” Тому найперше, що хоче зробити Олег Псюк після перемоги України над російськими окупантами, це влаштувати величезний концерт для “своїх”.  Лідер Kalush Orchestra розраховує зібрати 50 000 людей у рожевих панамах.