Президент: Активні бої відбуваються майже по всій лінії фронту

Голова держави відзначив успіхи ЗСУ на Бахмутському та Авдіївському напрямах.

President.gov.ua

На півдні України, на Харківщині та на Донбасі зараз йдуть активні бойові дії. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у традиційному зверненні до українців.

- Активні бойові дії відбуваються майже по всій лінії фронту – і на півдні, і на Харківщині, і на Донбасі. Особливо хочу сьогодні подякувати бійцям 56-ї та 110-ї бригад, які виявляють максимальну стійкість і героїзм на Авдіївському напрямку. Воїнам 53-ї та 93-ї бригад, які захищають Бахмутський напрямок, захищають мужньо, розумно, героїчно, - наголосив президент.

За його словами, ЗСУ та українські спецслужби докладають усіх зусиль, щоб кожен російський військовий відчув українську відповідь на терор, яку принесли росіяни на нашу землю.

- На всій тимчасово окупованій території України, від Криму до Харківщини, російська армія не має і не матиме жодної безпечної бази, жодного тихого місця. Наші захисники знищуватимуть усі склади, штаби окупантів, їхню техніку, де б вони не розміщувалися. Під Севастополем – отже, під Севастополем. Під Луганськом – отже, під Луганськом. Це українська земля, і окупанти можуть зробити лише дві речі: втекти чи здатися в полон. Інших опцій ми їм не залишаємо, – зазначив Зеленський.

Також президент закликав мешканців тимчасово окупованого Криму бути уважними та триматися подалі від російських військових об'єктів.