В Умані на два тижні посилять заходи безпеки через Рош га-Шана

У місті заборонять масові заходи, продаж алкоголю, а також посилять пропускний режим.

УНІАН

В Умані посилять заходи безпеки на період святкування Рош га-Шана. Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

- Із 19 по 30 вересня у місті будуть посилені заходи безпеки. Таке рішення ми ухвалили спільно зі штабом оборони області… Росія може використати традиційний приїзд паломників до Умані на святкування Рош га-Шана для провокацій, - написав він у телеграмі.

Табурець пояснив, що з боку Росії існує висока ймовірністю ракетних ударів і терористичної загрози для завдання шкоди міжнародному іміджу України. 

В Умані під час Рош га-Шана діятимуть:

Ігор Табурець розповів, що район паломництва та прилеглі території перебувають під цілодобовим відеонаглядом.

26 серпня СБУ та Національна поліція рекомендували хасидам утриматися від візиту до України. Рішення прийняте спільно з правоохоронними структурами Ізраїля. Це пов’язано із високою ймовірністю ракетних обстрілів, також Росія може використати приїзд і масове скупчення паломників для влаштування провокацій. Ті, хто наважиться здійснити паломництво, мають дотримуватись комендантської години, реагувати на сигнали повітряної тривоги, виконувати вказівки правоохоронних органів. 

Рош га-Шана - свято початку нового року для усіх, хто сповідує юдаїзм. Цього року єврейський Новий рік святкують з 25 по 27 вересня. В Україні свято відоме широкому загалу завдяки паломництву до могили цадика Нахмана.