Зеленський порадив російським солдатам тікати, якщо хочуть вижити

Голова держави заявив, що ЗСУ не зупиняться, доки не звільнять наші території.

President.gov.ua

Україна ніколи не забувала своєї мети та поверне території, які їй належать – українські військові та спецслужби роблять свою справу. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

- Я впевнений, що ви все розумієте, що відбувається, за що ми боремося і чого прагнемо. І наші воїни не вимагають жодних анонсів чи інформаційних хвиль у спину. Україна повертає своє. І повертатиме Харківщину, Луганщину, Донеччину, Запоріжжя, Херсонщину, Крим, обов'язково – всю нашу акваторію Чорного та Азовського морів – від Зміїної до Керченської протоки, - сказав Зеленський.

Як зазначив президент, жодна відповідальна особа не оприлюднить будь-яких подробиць плану ЗСУ, але порадив росіянам почати тікати або здаватися в полон.

– Хто хоче знати, які у нас плани? Ви не почуєте конкретики від жодної дійсно відповідальної особи. Тому що це війна. І так – на війні. Але окупанти повинні знати: ми гнатимемо їх до кордону. До нашого кордону, лінія якого не змінювалася. Окупанти її добре знають. Якщо вони хочуть вижити – російським військовим час тікати. Їдьте додому. Якщо ви боїтеся повертатися до себе додому до Росії – що ж, нехай такі окупанти здаються в полон, і ми гарантуємо їм виконання всіх норм Женевських конвенцій, - наголосив він.

Президент зазначив, що ЗСУ не зупиняться доти, доки не звільнять наші території, а росіяни "матимуть справу" з українськими захисниками. Також Зеленський повідомив, що провів важливі наради з військовими та чиновниками, але подробиць не озвучив.