Понад 300 мільйонів гривень сина Януковича віддали ЗСУ

Заарештовані кошти "Всеукраїнського банку розвитку" наразі допоможуть бійцям на фронті.  

УНІАН

Понад 300 мільйонів гривень, конфіскованих у сина експрезидента України Віктора Януковича Олександра, віддали на потреби Збройних сил України. Про це повідомляє Telegram-канал Офісу генерального прокурора.

- Понад 300 мільйонів гривень сина президента-втікача віддали ЗСУ. Йдеться про заарештовані кошти ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку". Власником 100% акцій банку з 2011 року був старший син колишнього президента, – зазначили в Офісі.

У відомстві зазначають, що працівники банку намагалися приховати походження готівки цієї фінустанови, адже "гроші не мають законного джерела походження". Тому банківські працівники за допомогою фінансових операцій легалізували доходи, отримані злочинним шляхом, зазначили в Офісі.

Під час досудового розслідування прокурорами Офісу генпрокурора було накладено арешт на кошти посадових осіб "Всеукраїнського банку розвитку" та безпосередньо на кошти сина експрезидента. Згодом судовими рішеннями гроші передали Агентству з розшуку та менеджменту активів.

Ще з початку збройної агресії РФ прокурори Офісу генерального прокурора ініціювали примусове вилучення майна, заарештованого у кримінальному провадженні за підозрою сина колишнього президента. Наразі суд ухвалив відправити зазначені кошти Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. Нині 304 мільйони гривень зараховано на спеціальний рахунок для забезпечення обороноздатності України, констатували у прокуратурі.