Естонія відповіла на погрози Росії через приховування начебто вбивці Дугіної

Таким чином Росія намагається тиснути на Естонію через те, що вона підтримує Україну.

REUTERS

Заява ФСБ Росії про приїзд до Естонії ймовірної вбивці дочки російського "філософа" Дар'ї Дугіної є провокацією. Таким чином Росія намагається тиснути на Естонію через те, що вона підтримує Україну. Про це заявив міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу в ефірі каналу ERR.

- Ми розцінюємо цю заяву як провокацію Російської Федерації в дуже довгій низці провокацій, і наразі нам більше нічого про це сказати. Чому Естонія зазнала найбільших кібератак з часів Бронзового віку? Чому колишній президент Росії два тижні тому сказав, що це їхня невдача, що Естонія все ще є вільною країною? Я думаю, що всі ці заяви поміщені в більш широкий контекст. Мета полягає в тому, щоб тиснути на Естонію та кілька інших країн, які підтримують Україну, – сказав Рейнсалу.

Міністр також зазначив, що Естонія не отримувала офіційного запиту від російської влади щодо цього питання.

Машина з дочкою російського "філософа" та ідеолога "русского мира" Олександра Дугіна вибухнула у Підмосков'ї увечері 20 серпня. Вже вдень 22 серпня ФСБ заявила, що виконавцем була громадянка України і екс-військова "Азова" Наталія Вовк, яка приїхала до Росії 23 липня разом із 12-річною дочкою, а після вбиства Дугіної втекла до Естонії. Полк "Азов" заявив, що Вовк ніколи не належала до їхнього підрозділу. Радник президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не має відношення до вибуху автомобіля з Дугіною.