Прогноз погоди в Україні: починається сильна спека

Що нам готує стихія 23 серпня.

meteo.gov.ua

Чи то дощ, чи сніг, чи буде, чи ні… Довгі роки так іронізували над прогнозами синоптиків, допоки вони не знайшли вихід і придумали геніальний термін «температурні каруселі». Це означає - зима, що настає, буде традиційно теплою, європейською. Але може бути і навпаки - холодною, з морозами та снігом. Як бачите, стовідсоткове влучення за погодою.

А завтра, 23 серпня, очікується традиційна для цього місяця ситуація. Практично над усією територією України сонячно. Грози пройдуть лише на заході: в Ужгороді, Львові, Івано-Франківську та Чернівцях. Тут вдень найхолодніше: + 27…+29. Далі температура стрімко зростає, і вже від Хмельницького у центрі та на півночі країни стовпчик термометра покаже +29…+31. Сюди ж потрапляє і Херсон, і якщо на це вплинула близькість моря, чому тоді в Одесі +30… +32? Така сама температура очікується у Кропивницькому, Запоріжжі, Дніпрі, Полтаві та Сумах.

У Миколаєві обіцяють +31…+33. А «спекотними» чемпіонами стають Харків, Донецьк та Луганськ : тут +32…+34 градуси.

Вітер у цей день дме східний, свіжий - 5-10 м/с. А от якби він дмухав від 11 м/с, то став би не свіжим, а сильним.

Народні прикмети 23 серпня виявилися настільки ж підступними, як і «температурні каруселі» офіційних синоптиків. Якщо у цей день буде спекотна погода або дощ, то осінь буде мокра та довга. Як бачите, без варіантів.

Більш точно про погоду на осінь вам скажуть рибалки: хвилі на воді – до холодної осені та суворої зими. В принципі, при свіжому вітрі хвилювання можливе.

Доводиться ще раз повернутися до науки і довіритися метеорологам: за їхньою версією, вересень та жовтень порадують нас теплом та рясними опадами. Пов'язано це з глобальним  потеплінням.

І ще трохи про глобалістів, які змінили життя кожного, хто читає ці рядки. 23 серпня 1991 року народилося Всесвітнє павутиння: відкритий доступ до першого веб-сервера. Окрім інтернету, але трохи раніше, 1971 року, на світ з'явилася актриса Римма Зюбіна. З чим ми її вітаємо. А ще 74 роки відзначить Юрій Єхануров, колись прем'єр-міністр України. Але навряд чи хтось його зараз згадає. Що, можливо, на краще: іменинник за національністю – бурят. Хоча, може, він гарний бурят.