ЗСУ вдарили по Антонівському мосту, очевидці повідомляють про кілька "прильотів"

У ОК "Південь" запевнили, що ворогові не вдасться відновити Антонівський міст.

т.ме/сстерненко

Вдень 22 серпня українські військові вкотре атакували Антонівський міст у Херсонській області. ВСУ офіційно підтвердили нові удари по мосту, зазначила речник ОК "Південь" Наталія Гуменюк на брифінгу.

- Антонівський міст – один із транспортних напрямків, який росіяни намагаються реанімувати, але розуміючи, що таку конструкцію не можна залатати цеберкою бетону, вона вимагає досить суттєвого ремонтування та технологічних процесів... Саме тому ми тримаємо під контролем і нагадуємо про свою присутність дистанційно, – заявила на брифінгу речник ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Також вона наголосила, що ворогові не вдасться відновити Антонівський міст. Проте наразі подробиці про пошкодження невідомі.

За інформацією очевидців, один із прольотів обвалився, а уламки долітали до селища Антонівка, розташованого неподалік. Крім того, за попередніми даними, перед вибухом мостом рухалися 9 КАМАЗів з боєприпасами. Ймовірно, детонація та горіння, які видно на фото з мостом, що горить - результат попадання по автомобілях, передає УНІАН.

Російські ЗМІ також відреагували на удари. Російські окупанти стверджують, що "засоби протиповітряної оборони протягом кількох хвилин працювали щонайменше 10 разів". При цьому подробиць про стан мосту вони також не наводять.