Прогноз погоди в Україні: в неділю дізнаємося, яким буде бабине літо

Що українцям підготувала стихія.

https://pixabay.com/users/ritae-19628/

Боятися найближчими вихідними якихось вивертів стихії українцям не варто. Погода сприяє відпочинку. Літню атмосферу псує лише існування руси на планеті: але це можна виправити. За підрахунками ЗСУ, дуже добрими росіянами вже стали 44 700 чоловік. Їхньому відпочинку вже нічого не заважає.

Але повернемось до метеорології. 20 серпня на теренах України тепла погода. Фронт опадів проходить річкою Дніпро. На лівобережній Україні йдуть короткочасні дощі з грозами. Негода також очікується у Черкасах, Кропивницькому та Миколаєві. Далі, до найзахідніших кордонів країни, через хмари виглядає сонце. Цікаво, але температура по країні практично скрізь однакова незалежно від опадів: +25…+27 (найпрохолодніший Чернігів – +24…+26). Гарячими точками залишаються Харків (+27…+29), південь України – Запоріжжя, Херсон, Миколаїв, Одеса (+28…+30) та король температур – Ужгород (+32…+34).

У Криму відпочивальникам не комфортно, хоча з погодою це не пов'язано. У знаменитій колись «всесоюзній» здравниці дуже багато й часто курять.

А ось 21 серпня погода зміниться. На лівобережній Україні грози відступлять до Харкова, Полтави, Дніпра та Запоріжжя. На заході країни дощі пройдуть над Ужгородом, Львовом, Івано-Франківськом та Чернівцями. На решті території України без опадів.

Температура через всі ці перипетії очікується до +27… +29 градусів. Найспекотніше буде в Києві та Харкові : +28…+30. Прохолодніше лише на заході України: у середньому +23…+27 градусів.

Детальний прогноз погоди на 20 серпня

Детальний прогноз погоди на 21 серпня

Тепер про народну мудрість. Збагнути її не можна, можна лише довіритися. Отже, 20 серпня.

«Якщо лелеки збираються відлітати – до холодної та ранньої осені». Як зрозуміти, що птахи відлітають назовсім, а не зганяють до найближчого болота пожерти жаб і назад – покаже час.

«Якщо лелеки летять усією родиною, то рік буде врожайним». Звідки я з землі знаю, в яких родинних стосунках ці птахи? На щастя, багатий урожай буде й у тому випадку, якщо лелека нікуди не летить, а стоїть цілий день на одному місці.

На щастя, щоб розгадати секрети природи 21 серпня, нам не доведеться ставати орнітологом.

Головні прикмети: «Спекотна погода у цей день – до довгого бабячого літа» (півночі, центру та півдні України пощастило). «За вікном дощово – до негоди» (іншим не пощастило).

У ту ж скарбничку - «Яка погода цього дня – таким і буде весь січень» (Знову? Ми ж погоду на весь січень вже визначили 19 серпня !

«Вихори особливо сильні – до бабиного літа буде холодно». (Не сильні. Києвом 2-3 метри в секунду.)

З цікавих іменинників ми вирішили виділити лише одного – Анатолія Шарія. 20 серпня йому стукне 44 роки. Від щирого серця бажаємо йому зустріти наступний день народження у в'язниці.