Ріст комуналки, вишиванки-обереги та нові правила конкурсу краси: топ-5 матеріалів тижня

Дайжест найпотрібніших та найцікавіших статей «КП в Україні», що виходили з 11 по 19 серпня 2022 р.

Поліщук Максим/УНІАН

У вихідні читайте також історії українських майстринь-переселенок, які своєю творчістю дивують Європу. Про дивний випадок коли батьки не змогли самі назвати дитину і довелося це робити через суд. Про волонтерів, які під обстрілами рятували картини з музеїв.

Меми тижня: цього разу про те, хто смішніший – Стрєлков чи Арестович.

У рубриці «Економіка»

Тарифи зафіксовані, а комунальні платіжки зростають: хто винен і що робити

Влада не втомлюється переконувати – тарифи ніхто під час війни не підніматиме. Однак комунальники часто-густо вигадують нові й нові хитрощі, змушуючи населення платити більше, іноді навіть безпосередньо порушуючи закон. «КП» в Україні» розбиралася, які нововведення ми побачимо у платіжках і як боротися зі свавіллям постачальників комунальних послуг.

У рубриці «Суспільство»

У Черкасах для воїнів роблять вишиванки-обереги під бронежилет

Черкащанка Оксана Поступак започаткувала благодійний проєкт « Сорочка для захисників ». 60 майстринь протягом місяця вишивають сорочки-обереги для наших захисників та захисниць, причому такі, щоб підійшли під військовий стрій. А крім цього, долучають до справи і дружин воїнів, адже вишита близькою людиною – дружиною, матір'ю, або дочкою - сорочка матиме набагато більшу силу.

Волонтери із Запоріжжя проводять світло військовим "у полі"

Дмитро Сандуленко, Ігор Ревнюк та Олег Кіршнер із старих комп'ютерних безперебійників – «упсів» просто в гаражі виготовляють для наших військових інвертори. Це пристрій для електроживлення, який можна використовувати прямо «в полі», підключивши до акумулятора автомобіля або танка.

Утрьох за тиждень хлопці можуть зробити 20-30 інверторів, а попит на прилади зростає. Тому волонтери виклали відеоінструкцію в інтернеті, як зробити такий інвертор самостійно.

Про свою роботу, про те, де беруть матеріал для своїх конструкцій і чому вони називаються «Майстерня «Три сокири», нам розповів Дмитро Сандуленко.

У рубриці «Політика»

Експерт Юрій Пойта: Військова перемога України – найнегативніший для Китаю сценарій

Візит Ненсі Пелосі до Тайваню на початку серпня змусив знову весь світ звернути увагу на Китай, який , схоже,  збирався знищити літак США. У цей же час висловив побажання про прямі переговори з главою Піднебесної Сі Цзіньпінем президент Зеленський. Адже Китай сьогодні має усі важелі впливу на Росію. Проте у Китаї відмовилися від переговорів.

То на чиєму боці Китай – України чи Росії? Чи буде битва за Тайвань? І що являє собою армія Піднебесної, яку називають третьою у світі, розповідає керівник секції Азіатсько-Тихоокеанського регіону Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Юрій Пойта.

У рубриці "Шоу-біз"

Директор конкурсу «Міс Україна Всесвіт»: Дискутуємо про вибір суконь – святкові чи у трагічному кольорі

На конкурсі «Міс Всесвіт» – радикальні зміни. З наступного року за корону можуть поборотися і заміжні красуні, і розлучені, і вагітні, і мами. Наскільки важко боролися за ці правила і що вони дадуть, а також про підготовку до конкурсу нашої учасниці Вікторії Апанасенко (яка теж не дуже відповідає стандартам) розповіла Анна Філімонова, директор конкурсу «Міс Україна Всесвіт»