Зеленський відповів на петицію про встановлення депутатам зарплати на рівні мінімального окладу

Президент попросив прем’єра та голову Верховної Ради опрацювати пропозиції та поінформувати автора.

president.gov.ua

Володимир Зеленський відповів на петицію про встановлення депутатам зарплати на рівні мінімального окладу. Президент України попросив прем’єр-міністра та голову Верховної Ради опрацювати пропозиції та поінформувати автора звернення.

- Дякую всім, хто долучився до використання такої форми взаємодії влади і суспільства, як електронна петиція, та висловив відповідні пропозиції в питаннях підтримки армії та населення України, - також йдеться у відповіді.

Зеленський  запевнив, що забезпечення потреб армії та соціальний захист населення завжди залишатиметься незмінним пріоритетом держави. 

Також він зазначив, що законом визначено, що щомісячний посадовий оклад народного депутата встановлюється Верховною Радою. Надбавки до нього здійснюються у розмірі, встановленому для членів Кабінету міністрів. Постановою Кабміну від 6 квітня визначено, що до 2024 року прем’єру, міністрам, головам обласних державних адміністрацій надбавка за інтенсивність праці не виплачується.

Петиція №22/143976-еп набрала на сайті президента 31781 голос з 25000 необхідних. Автор Олексій Тіняков попросив на час воєнного стану та два роки після нього встановити зарплату депутатам та міністрам на рівні мінімального окладу праці. Гроші спрямувати на потреби населення та армії.