Подоляк назвав чотири кроки для звільнення Запорізької АЕС від росіян

Війська РФ продовжують влаштовувати провокації, відкриваючи вогонь поблизу атомної станції.

president.gov.ua

Для звільнення Запорізької атомної електростанції від військових Росії необхідно зробити чотири кроки. Про це написав у своєму Твіттері радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

- Відмінний перший крок ООН: усі візити до ЗАЕС – лише через Київ. Росія, звісно, дає задню, бо їй є що приховувати. Другим кроком мають стати санкції щодо атомної промисловості, – написав Подоляк.

За його словами, далі необхідно пред'явити РФ ультиматум, внаслідок чого її війська залишать АЕС та виключити країну із Ради безпеки.

- Третім – ультимативна вимога до Росії залишити станцію. І нарешті, четвертий крок – вигнання Росії з Ради Безпеки, - підсумував він.

Запорізька АЕС тимчасово захоплена російськими військовими. На початку серпня ситуація там загострилася – росіяни почали обстрілювати цей об'єкт. Президент Володимир Зеленський заявив, що будь-який радіаційний інцидент на Запорізькій АЕС стане ударом по країнах Європи та більш віддаленим регіонам. У зв'язку з цим він закликав країни терміново вжити заходів, щоб запобігти катастрофі.