Прогноз погоди на 17 серпня: над країною - грози, а в Ужгороді +32

Які природні явища чатують на українців у середу.

https://pixabay.com/users/jillwellington-334088/

В Україні, як і раніше, дощі. «Я хмари розжену руками», - обіцяє допомогти малодушним впоратися з погодою запоребрикова співачка Ірина Аллегрова. Та не приведи господи: хай краще дощ стоїть стіною, щоб такі, як вона, не могли знайти дорогу до нашої країни.

До речі, дощ якраз стіною не стоїть: зливи та грози пройдуть 17 серпня, як і раніше, по всій країні, але вони короткочасні та локальні. В одному районі міста може гуркотіти, а в іншому – покроплювати.

Температура в середньому в країні комфортна. На заході, в центрі та на півночі +23…+26 ( Ужгород +30…+32), на півдні +28…+30 ( Одеса +26…+28), на сході +25…+28 ( Харків +28… +30).

Відповідно, і вночі прохолодніше на заході: +15... +17, а тепліше на півдні - до +20.

А ось стародавні прикмети на 17 серпня ставлять народних синоптиків-початківців у безвихідь. Так, в одному із джерел сказано: яка погода 17 серпня, таким буде вересень. В іншому – таким буде листопад. Достовірно одне – восени чекай на дощі.

А ось за пораду «Якщо зранку стелиться густий туман – можна йти до лісу за грибами» наші рятувальники можуть покарати. Ви тільки подумайте: у ліс у густий туман на міни! Втім, народна прикмета свідчить, що можна піти, а про те, чи вийдеш ти назад, вона нічого не стверджує.

Детальний прогноз погоди на 17 серпня

Із важливих подій 17 серпня. 1918-го – гетьман Скоропадський встановив в Україні 8-годинний робочий день.

Серед іменинників за старшинством:

Ми б запропонували підняти за іменинників келихи, але цими днями проходить магнітна буря. Алкоголь та смачна жирна їжа протипоказані метеозалежним. Але якщо ви почуваєтеся здоровим, то…