Зеленський зустрівся із шеф-кухарем, який перейменував у ресторанах "російський салат"

Засновник організації World Central Kitchen Хосе Андрес побував в Офісі президента. 

twitter.com/chefjoseandres

Володимир Зеленський зустрівся із американським шеф-кухарем іспанського походження Хосе Андресом, засновником організації World Central Kitchen, яка готує для українських переселенців. Про це повідомили на сайті президента.

- Цінуємо вашу допомогу українцям із першого дня повномасштабної російської агресії та вашу присутність в Україні у цей складний момент, – сказав Зеленський на зустрічі в Офісі президента. 

За словами Володимира Зеленського, держава готова всіляко сприяти діяльності організації Андреса. Хосе Андрес продовжуватиме допомагати українцям, зокрема на територіях, які будуть звільнені від окупації.

- Ми будемо готові вже в перші години допомагати регіонам, які будуть деокуповані, – сказав він.

Хосе Андрес писав у своєму інстаграмі, що цей тиждень проведе у Києві. Його команда стартувала в Україні у квітні, коли було звільнено Бучу та Ірпінь. 

Міжнародна гуманітарна організація World Central Kitchen, засновником якої є Хосе Андрес, із першого дня вторгнення Росії почала працювати на українсько-польському кордоні. Андрес заснував її понад десять років тому, щоб годувати людей у гарячих точках. В інстаграмі у шеф-кухаря 882 тис. підписників, а у твіттері - більше мільйона. 

У травні Хосе Андрес заявив, що перейменує "російський салат" (олів'є) у всіх своїх ресторанах. У червні в рамках саміту НАТО у Мадриді у меню від шеф-кухаря був “український салат”. До олів'є Андрес додав томатні галушки. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от José Andrés (@chefjoseandres)