Помер легендарний гравець "Карпат" Остап Савка

Колишньому футболістові було 75 років.

fckarpaty.org.ua

Пішов із життя легендарний гравець футбольного клубу "Карпати" Остап Савка. Колишньому футболістові було 75 років. Про це повідомила пресс-служба команди.

Остап Савка назавжди увійшов до клубної історії львівського клубу. Півзахисник залишається єдиним гравцем, який оформив хет-трик у ворота московського "Локомотива" у Вищій лізі.

- Уродженець Дрогобича перебрався до "Карпат" після виступів за рідний "Нафтовик" та донецький "Шахтар". У складі "левів" Савка провів 9 сезонів, був капітаном команди, брав участь у дебютному єврокубковому поході 1970-го. А через два роки Остап Володимирович записав в актив хет-трик у матчі з московським "Локомотивом", який так і залишається єдиним для футболістів "Карпат", оформленим у Вищій лізі, - розповіли в клубі.

З "Карпатами" та "Шахтарем" ставав півфіналістом Кубка СРСР (1968-м та 1972-м). У складі "Карпат" провів 9 сезонів. За цей час відіграв 194 поєдинки, у яких забив 16 голів. Після закінчення кар'єри залишився у структурі "левів", працюючи тренером у СДЮШОР "Карпати".