Президент Зеленський звернувся до українців на окупованих територіях

Зеленський закликав українців на окупованих територіях повідомляти інформацію про росіян та тих, хто їм допомагає.

president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський закликав українців на окупованих територіях повідомляти важливу інформацію про росіян та тих, хто їм допомагає.

- Якщо ви володієте будь-якою важливою інформацією про ворога, будь ласка, повідомте її в безпечний для себе спосіб нашим спецслужбам, нашим військовим. Якщо знаєте тих, хто допомагає окупантам чи виправдовує агресію, будь ласка, повідомляйте й про це. Обовʼязково допомагайте нашим людям на окупованій території, які залишились самі чи без звʼязку. Говоріть з ними, підтримуйте їх, розповідайте їм про нашу боротьбу й про можливості евакуюватися на вільну територію. Окупанти використовують наших людей для прикриття своїх ударів як живий щит. Україна поверне все своє, і має зберегти якнайбільше життів, - сказав Зеленський у відеозверненні. 

Президент запевним, що у росіян немає іншого виходу, як утекти, і це у кращому разі.

- Ми вигнали російську армію з північних областей. Ми вигнали окупантів з нашого Зміїного. Вони вже відчувають, що настав час тікати з Херсона і загалом із півдня нашої держави. Буде час, коли вони втечуть із Харківщини, з Донбасу, з Криму... І кожен, хто може цьому допомогти, має цьому допомогти, - сказав Зеленський.

З 24 лютого українські військові деокупували 1060 окупованих населених пунктів, близько 2500 ще знаходяться під окупацією.