У Смєшка прокоментували чутки про те, що Росія хотіла зробити його “президентом”

“Абсурдність звинувачень очевидна”, заявили в партії «Сила і Честь».

sylaichest.org

Партія «Сила і Честь» Ігоря Смєшка прокоментувала чутки про те, що Росія хотіла поставити його керувати країною у разі окупації Києва.

- Прізвище генерала Смєшка начебто згадувалось у розмові неназваних людей. Голосу Смєшка на записах немає. На зустрічах зрадників він не був присутній. Але — «справа» стосовно нього «має бути розслідувана», - йдеться на сайті партії.

Приводом для “нової хвилі інформаційної атаки” на Ігоря Смєшка в партії назвали зареєстровану 4 серпня на сайті президента петицію про його призначення на посаду голови СБУ. На думку партії, 6 серпня деякі ЗМІ перейшли червону лінію.

- Не наводячи ЖОДНИХ ФАКТІВ, свідчень або посилань на правоохоронні органи, ґрунтуючись виключно на припущеннях та брехні, свідомо розповсюджується дезінформація, яка б’є по репутації Ігоря Смєшка. Вражає те, що інструментарієм оприлюднення та поширення цього бруду став рейтинговий телеканал, інтегрований у загальнонаціональну мережу телерадіомовлення. Хочемо вірити, що сам президент України Володимир Зеленський не має до цього відношення. Абсурдність звинувачень очевидна, -  йдеться у заяві.

У Смєшка заявили, що у 2000 році він був змушений піти у відставку з посади керівника воєнної розвідки України внаслідок “прямого прохання про це Путіна і керівництва СБУ часів Л. Деркача, які вважали його «американським резидентом у Києві». 

Довідка

6 серпня у спецвипуску ТСН ведуча Наталія Мосейчук запитала представника пресслужби ГУР Андрія Юсова, чи правда, що відносно Ігоря Смєшка є провадження, бо його хотіли призначити "президентом" у разі окупації Києва. Юсов сказав, що у нього немає такої інформації.

Повідомлення з'явилося у телеграм-каналі “Картковий Офіс”. “Страна” написала, що слідство знайшло "плівки Смєшка", де обговорювалося, що він очолить "уряд України" при росіянах. Записів із голосом самого Смєшка немає.

4 травня «Сила і Честь» спростувала публікації, в яких Ігоря Смешка пов’язують із КДБ та Віктором Медведчуком.

24 лютого Смешко повідомив керівництво партії про те, що він призупиняє свою політичну діяльність "згідно з чинним законодавством України, воєнним станом і оголошеною мобілізацією".