"Шахтар" став партнером UNITED24 і запустив унікальний NFT-проєкт

Клуб виставляє на продаж цифрове поле "Донбас Арени".

t.me/zedigital

Футбольний клуб "Шахтар" став партнером президентського проекту UNITED24 і запустив міжнародний проект Pitch In For Ukraine зі збору коштів для допомоги Україні. Клуб виставляє на продаж цифрове поле "Донбас Арени". Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

- До UNITED24 продовжують долучатися круті партнери. Сьогодні підписав меморандум про співпрацю з одним із найтитулованіших українських футбольних клубів. Наш перший спільний проект із ФК «Шахтар» називається «Разом за Україну» (Pitch in for Ukraine). Його ідея полягає у тому, щоб продати за благодійні внески віртуальні поля відомих українських стадіонів. Цифрова версія легендарної "Донбас Арени" містить 154 тисячі пікселів. Фанати можуть придбати їх залежно від одного із шести рівнів пожертвувань. Наприклад, "бронзовий піксель" коштує 680 грн. Це окремий фрагмент поля розміром із футбольний м'яч – 22 кв. см, – розповів міністр.

Кошти від продажів розподілять між фондом Shakhtar Social, UNITED24 та гуманітарними проектами фондів Saving lives та KSE Foundation. Продаж пікселів розпочнеться 23 серпня на сайті Pitch in for Ukraine  (https://www.pitchinforukraine.org/ ). Також під час Ліги чемпіонів УЄФА, одного з найвідоміших футбольних турнірів світу, "Шахтар" гратиме у формі з логотипом UNITED24, зазначив Федоров.

У футбольному клубі також підтвердили, що зібрані за допомогою програми Pitch In For Ukraine кошти спрямують на гуманітарну допомогу й на підтримку українців та переселенців, які постраждали від війни.

- Ми використовуємо будь-яку можливість, щоб зібрати гроші для людей, які цього потребують. Pitch In For Ukraine – це амбітний гуманітарний проєкт, з яким ми сподіваємось акумулювати ще більші ресурси для допомоги Україні, українським дітям та всім постраждалим від військової агресії Росії, - зазначив гендиректор клубу Сергій Палкін.

Раніше завдяки зібраним через українську платформу UNITED24 коштам уперше вдалося придбати для Збройних сил України гелікоптер.