Енергоатом: Російські війська погрожують підірвати Запорізьку АЕС

Росіяни більше не приховують своїх намірів та відкрито шантажують Україну та світ.

REUTERS

Російські війська визнали, що замінували Запорізьку АЕС, та погрожують підірвати її. Про це повідомила прес-служба Енергоатому.

В Енергоатомі запевнюють, що начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС РФ генерал-майор Валерій Васильєв, який зараз командує гарнізоном ЗАЕС, сказав своїм солдатам, що "тут буде або російська земля, або випалена пустеля".

- Як ви знаєте, ми замінували усі важливі об'єкти Запорізької атомної станції. І ми не приховуємо цього від ворога. Ми їх попередили. Ворог знає, що станція буде або російською, або нічиєю. Ми готові до наслідків цього кроку. І ви, воїни-визволителі, маєте розуміти, що іншого в нас немає. І якщо буде найжорсткіший наказ – ми маємо виконати його з честю! – процитувало російського генерала українське відомство.

За даними Енергоатому, українська розвідка має інформацію про мінування енергоблоків ЗАЕС російськими військами.

Напередодні Україна заявила, що під час повторного російського обстрілу в суботу було пошкоджено три радіаційні датчики і поранено працівника Запорізької атомної електростанції. Після цього глава МАГАТЕ Рафаель Маріано Ґроссі заявив, що остання атака "підкреслює дуже реальний ризик ядерної катастрофи". Також 6 серпня Гроссі засудив обстріл ЗАЕС, наголосивши, що МАГАТЕ не мало можливості відвідати окупований Росією об'єкт з початку конфлікту.