Пентагон: Загрози з боку Москви заважають ядерному роззброєнню

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну та ядерні загрози з боку Москви заважають ядерному роззброєнню.

pixabay.com

У Пентагоні заявили, що виступають за повну ліквідацію всієї ядерної зброї у світі, проте визнають, що є чинники, які заважають цьому. Про це під час виступу в ООН заявив заступник міністра оборони США Колін Халь, повідомляє прес-служба Міноборони США.

За його словами, обстановка у сфері безпеки заважає прогресу у досягненні цілей договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

- Незважаючи на проблеми в поточній обстановці в галузі безпеки, Сполучені Штати продовжуватимуть взаємодію з іншими державами, які мають ядерну зброю, де це можливо, для зниження ядерних ризиків, і ми робитимемо це з реалістичними очікуваннями, - сказав він.

Чиновник зазначив, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну та ядерні загрози з боку Москви заважають ядерному роззброєнню.

Він також зазначив, що на питання нерозповсюдження ядерної зброї чинить тиск модернізація та розширення своєї ядерної зброї Китаєм, розробка ядерної зброї Іраном та підготовка нового ядерного випробування Північною Кореєю.

6 серпня Пентагон заявив про те, що Китай нарощує свій ядерний потенціал у 3-4 рази. Також Китай оголосив про припинення діалогу зі США через поїздку Пелосі до Тайваню.