Зеленський: Росія спалює газ, щоб ускладнити усьому світу підготовку до зими

Голова держави закликав країни спільно боротися із газовим шантажем та терором Москви.

President.gov.ua

На енергоринку ситуація залишається дуже небезпечною через цинічний і прорахований газовий шантаж Росії. Замість постачання блакитного палива до європейських країн, Москва його просто спалює. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні.

- Замість того, щоб постачати газ на територію Європи згідно з контрактами, Росія навіть просто спалює його – і вже не один тиждень. Для чого вона це робить? Щоб ціни в Європі ще більше зросли, щоб звичайні європейці постраждали ще більше, і щоб усім на континенті було ще складніше підготуватися до зими, - сказав Зеленський.

За його словами, антиєвропейська політика є для російської сторони такою самою зброєю, як і бойова, а мішень - жителі Європи.

- Це прояв свідомої антиєвропейської політики, антилюдської політики Росії та наслідок старих помилок європейців, які не хотіли бачити, що «Газпром», російські газопроводи в обхід України – це така сама зброя для Росії, як танки, як артилерія, а мішень для них – кожен із нас, кожен у Європі, - наголосив президент.

Як зазначив Зеленський, зараз світу необхідно спільно захищатися від російської агресії, відповідаючи на будь-які провокації Москви в енергосфері та напрацьовуючи нові санкційні кроки.